O le fea e sili, Polymer lithium maa VS cylindrical lithium ion maa?

1. Mea

O ma'a Lithium ion e fa'aogaina ai le eletise vai, a'o le polymer lithium ma'a e fa'aogaina ai le gel electrolytes ma le solid electrolytes.O le mea moni, e le mafai ona ta'ua le maa polymer o le maa lithium polymer.E le mafai ona avea ma se tulaga mautu moni.E sili atu le sa'o le ta'ua o se maa e leai se vai tafe.

difference between li-po and li-ion battery

2. Faiga faʻapipiʻi ma foliga vaaia

O lemaa lithium polymero loʻo faʻapipiʻiina i ata alumini-palasitika, ma o foliga e mafai ona faʻapitoa i le manaʻo, mafiafia pe manifinifi, lapoa pe laʻititi.

Lithium-ion maa o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se pusa uʻamea, ma o le foliga sili ona taatele o le cylindrical, o le sili ona taatele o le 18650, lea e faʻatatau i le 18mm le lautele ma le 65mm le maualuga.Ua mautu le foliga.E le mafai ona sui i le loto.

3. Puipuiga

E leai se vai tafe i totonu o le maa polymer, ma o le a le tafe.A maualuga le vevela i totonu, o le atigi alumini-palasitika ata tifaga e naʻo le faʻafefe poʻo le faʻafefe ma o le a le pa.E maualuga atu le saogalemu nai lo maa lithium-ion.Ioe, e le atoatoa lenei mea.Afai o le polymer lithium maa o loʻo i ai se lapoʻa vave vave ma e tupu se taʻavale puupuu, o le a mumu pe pa le maa.O le pa o le maa o le telefoni feaveai a Samsung i nai tausaga talu ai ma le toe manatua o le komepiuta Lenovo ona o faaletonu o le maa i lenei tausaga, o faafitauli lava ia e tasi.

4. Malosiaga malosi

O le malosi o le 18650 maʻa lautele e mafai ona oʻo atu i le 2200mAh, o le malosi o le malosi e tusa ma le 500Wh / L, ae o le malosi malosi o polymer maʻa e latalata i le 600Wh / L.

5. Ma'a eletise

Ona o maa polymer e faʻaogaina mea mole mole maualuga, e mafai ona faia i se faʻapipiʻi faʻapipiʻi tele i totonu o sela e ausia ai le maualuga o le voli, ae o le malosi o le lithium-ion maa sela o le 3.6V.Ina ia ausia le maualuga o le voltage i le faʻaaogaina moni, sili atu Naʻo se faʻasologa o maa e mafai ona fausia ai se tulaga lelei galue maualuga-voltage.

6. Tau

E masani lava, o maa lithium polymer o le gafatia tutusa e sili atu le taugata nai lomaa lithium ion.Ae e le mafai ona fai mai o le le lelei lea o maa polymer.

I le taimi nei, i le tulaga o mea tau eletise, e pei o api ma sapalai eletise feaveaʻi, o loʻo faʻaogaina le tele ma le tele o maʻa lithium polymer nai lo maa lithium ion.

I totonu o se tamai vaega maa, ina ia ausia le maualuga maualuga o le malosi i totonu o se avanoa faʻatapulaʻa, o loʻo faʻaaogaina pea maʻa lithium polymer.Ona o foliga tumau o le lithium-ion maa, e le mafai ona faʻatulagaina e tusa ai ma le mamanu a le tagata faʻatau.

Ae ui i lea, e leai se lapoʻa faʻatulagaina tutusa mo maʻa polymer, lea ua avea ma mea le lelei i nisi itu.Mo se faʻataʻitaʻiga, Tesla Motors faʻaaogaina se maa e aofia ai le sili atu i le 7000 18650 vaega i faʻasologa ma tutusa, faʻatasi ai ma se faʻaogaina o le eletise.

13


Taimi meli: Oke-29-2020