Samsung SDI ma LG Energy faʻamaeʻaina le R&D o 4680 maʻa, e taulaʻi i poloaiga Tesla

Samsung SDI ma LG Energy faʻamaeʻaina le R&D o 4680 maʻa, e taulaʻi i poloaiga Tesla

Ua lipotia mai o Samsung SDI ma LG Energy ua fausia ni faʻataʻitaʻiga o maʻa cylindrical 4680, lea o loʻo faʻataʻitaʻiina nei suʻega eseese i le fale gaosimea e faʻamaonia ai lo latou faʻatonuga.E le gata i lea, o kamupani e lua na tuʻuina atu foʻi i tagata faʻatau faʻamatalaga o faʻamatalaga o le 4680 maa.

1626223283143195

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, Samsung SDI ma LG Energy Solutions ua maeʻa le atinaʻeina o "4680″ faʻataʻitaʻiga cell cell.“4680″ o le uluai masini maa a Tesla na faʻalauiloaina i le tausaga talu ai, ma o le gaioiga a kamupani e lua a Korea na mautinoa lava e manumalo i le poloaiga a Tesla.

O se faʻalapotopotoga faʻapitoa e malamalama i le mataupu na faʻaalia i le Korea Herald, "Samsung SDI ma LG Energy ua atiaʻe faʻataʻitaʻiga o maa cylindrical 4680 ma o loʻo faia nei suʻega eseese i le falegaosimea e faʻamaonia ai lo latou fausaga.atoatoa.E le gata i lea, o kamupani e lua na tuʻuina atu foi i tagata faʻatau faʻamatalaga o le 4680 maa.

O le mea moni, o suʻesuʻega a le Samsung SDI ma le atinaʻeina o le 4680 maʻa e leai se faʻailoga.O le peresitene ma le Pule Sili o le kamupani o Jun Young hyun na faaalia i le au faasalalau i le fonotaga faaletausaga o tagata e umia sea na faia ia Mati o le tausaga nei e faapea o loo fausia e Samsung se maa cylindrical fou e sili atu nai lo le 2170 maa o loo i ai nei, ae na musu e faamaonia ana faamatalaga patino..Ia Aperila o lenei tausaga, na faʻaalia ai e le kamupani ma le Hyundai Motor le atinaʻeina faʻatasi o le isi augatupulaga o maʻa cylindrical, o faʻamatalaga e sili atu nai lo 2170 maa ae laʻititi nai lo 4680 maa.Ole maa lea ua fuafuaina fa'apitoa mo ta'avale fa'aonaponei i le lumana'i.

Na faailoa mai e le aufaipisinisi pisinisi e faapea o le manatu e le maua e Tesla ni maa cylindrical, e iai le avanoa o Samsung SDI e auai ai i le aufaipisinisi a Tesla.O lo'o iai nei kamupani fa'atau maa e aofia ai le LG Energy, Panasonic ma le CATL.

Samsung SDI o loʻo fuafua nei e faʻalautele i le Iunaite Setete ma faʻatutu lana uluai fale gaosi maa i totonu o le atunuʻu.Afai e mafai ona e mauaina le Tesla's 4680 battery order, e mautinoa lava e faʻaopoopoina le malosi i lenei fuafuaga faʻalautele.

Na faʻalauiloa e Tesla le 4680 maa mo le taimi muamua i le aso o le Battery Day ia Setema talu ai, ma ua fuafua e faʻapipiʻi i luga o le Tesla Model Y na gaosia i Texas e amata i le 2023. 41680 O nei fuainumera o loʻo faʻatusalia ai le tele o le cell cell, e pei o: 46 mm i totonu. le lautele ma le 80 mm le maualuga.O sela lapopoa e taugofie ma sili atu ona lelei, e mafai ai ona maua ni pusa maa laiti pe umi atu.O lenei masini maa e maualuga atu le malosi o le malosi ae o se tau maualalo, ma e talafeagai mo pusa maa o faʻamatalaga eseese.

I le taimi lava e tasi, na faʻaalia ai foi e le LG Energy se telefoni i Oketopa o le tausaga talu ai o le a ia atiaʻe se 4680 maa, ae talu mai lena taimi na teʻena ai ua maeʻa le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga.

Ia Fepuari o le tausaga nei, na taʻua ai e Meritz Securities, o se kamupani faʻasalalau i le lotoifale, i se lipoti e faapea o le LG Energy o le a "faʻamaeʻaina le gaosiga muamua o le lalolagi o 4680 maa ma amata ona tuʻuina atu."Ma ia Mati, na lipotia mai ai e Reuters o le kamupani "fuafuaga mo le 2023. Na te gaosia 4680 maa ma o loʻo mafaufau e faʻatuina se nofoaga e mafai ona gaosia i le Iunaite Setete poʻo Europa."

I le masina lava lea e tasi, na faasilasila ai e le LG Energy o loʻo fuafua le kamupani e faʻapipiʻi le sili atu i le 5 trillion won e fausia ai le itiiti ifo ma le lua fale gaosi maa fou i le Iunaite Setete i le 2025 mo le gaosiga o taga ma "cylindrical" maa ma maʻa mo le teuina o le malosi.

O lo'o tu'uina atu nei e LG Energy 2170 ma'a mo Tesla Model 3 ma le Model Y ta'avale na faia i Saina.E leʻi mauaina e le kamupani se maliega aloaia e gaosia ai le 4680 maa mo Tesla, o lea e le o manino pe o le a sili atu le sao a le kamupani i le sapalai sapalai o maa i fafo atu o Tesla Saina.

Na faalauiloa e Tesla fuafuaga e tuu 4680 maa i le gaosiga i le aso o le Battery Day ia Setema o le tausaga talu ai.O lo'o popole le alamanuia ona o fuafuaga a le kamupani e gaosia na'o ia ma'a o le a motusia ai so'otaga ma kamupani o lo'o iai maa e pei ole LG Energy, CATL ma Panasonic.I lenei tulaga, na faʻamatala mai e Tesla CEO Elon Musk e ui lava o loʻo tumau pea ona faʻatau oloa o loʻo faʻagasolo tele le gaosiga o gaosiga, ae o loʻo faʻamoemoeina le le lava o maʻa, o lea na faia ai e le kamupani le faaiuga o loʻo i luga.

I le isi itu, e ui lava e leʻi tuʻuina aloaʻia e Tesla se faʻatonuga mo le gaosiga o maa 4680 i ana tagata faʻatau, o Panasonic, le paaga sili ona umi a Tesla, o loʻo sauni e gaosia 4680 maa.I le masina na teʻa nei, na fai mai ai le Pule Sili fou o le kamupani, Yuki Kusumi, afai e manuia le laina faʻataʻitaʻi o loʻo i ai nei, o le a "tele faʻafaigaluega" le kamupani i le gaosiga o Tesla 4680 maa.

O loʻo faʻapipiʻiina nei e le kamupani se laina faʻataʻitaʻi faʻataʻitaʻiga 4680.E leʻi faʻamalamalamaina e le Ofisa Sili o Pulega le fua o le faʻafaigaluegaina o tupe, ae o le faʻapipiʻiina o le gafatia e gaosia ai maa e pei o le 12Gwh e masani ona manaʻomia ai le faitau piliona o tala.


Taimi meli: Iul-23-2021