Tete'e e fa'atau atu le SKI ia LG ma manatu e fa'amuta le pisinisi maa mai le Iunaite Setete

Aotelega: SKI o loʻo mafaufau e aveese lana pisinisi maa mai le Iunaite Setete, atonu i Europa poʻo Saina.

I le feagai ai ma le malosi o le LG Energy, o le pisinisi a le SKI power battery i le Iunaite Setete ua le mafai ona tetee atu.

Na lipotia mai e le aufaasālalau mai fafo e faapea o le SKI na taʻua i le aso 30 o Mati, afai e le mafai e le Peresetene o Amerika Joe Biden ona faʻaumatia se faʻaiʻuga a le US International Trade Commission (lea e taʻua mulimuli ane o le "ITC") aʻo leʻi oʻo ia Aperila 11, o le a mafaufau le kamupani e aveese lana pisinisi maa.Amerika Tele.

I le aso 10 o Fepuari i le tausaga nei, na faia ai e le ITC se fa'ai'uga mulimuli i fefa'ataua'iga faalilolilo ma fe'ese'esea'iga pateni i le va o LG Energy ma le SKI: E fa'asa le SKI ona fa'atau atu maa, modules, ma pusa maa i le Iunaite Setete mo le isi 10 tausaga.

Ae ui i lea, ua fa'atagaina e le ITC ona fa'aulufale mai mea i le isi 4 tausaga ma le 2 tausaga e maua ai maa mo le Ford F-150 poloketi ma le Volkswagen's MEB ta'avale eletise i le Iunaite Setete.Afai e taunuu kamupani e lua i se faaiuga, o le a faalēaogāina lea faaiuga.

Ae ui i lea, na faʻauluina e le LG Energy se tagi tele e lata i le 3 trillion won (tusa ma le RMB 17.3 piliona) i le SKI, ma faʻaumatia ai le faʻamoemoe o itu e lua e suʻe se auala e foia ai le feeseeseaiga i se tulaga faalilolilo.O lona uiga o le pisinisi maa eletise a le SKI i le Iunaite Setete o le a feagai ma se "faʻaleagaina" ta.

Na tuuina atu muamua e le SKI se lapataiga e faapea, afai e le toe suia le faaiuga mulimuli, o le a faamalosia le kamupani e taofi le fausiaina o se fale gaosi maa e $2.6 piliona i Georgia.O lenei gaioiga e ono mafua ai ona leai ni galuega a nisi o tagata faigaluega Amerika ma faʻaleagaina ai le fausiaina o le laina eletise sapalai o taʻavale eletise i le Iunaite Setete.

E tusa ai ma le auala e feagai ai ma le falegaosi maa, fai mai SKI: "O loʻo faʻatalanoaina e le kamupani tagata atamamai e talanoaina auala e aveese ai le pisinisi maa mai le Iunaite Setete.O loʻo matou mafaufau e toe faʻafeiloaʻi le pisinisi a le US battery i Europa poʻo Saina, lea e tau ai le fiasefulu piliona o manumalo.

Fai mai SKI e tusa lava pe faʻamalosia e alu ese mai le maketi o le taʻavale eletise a Amerika (EV), o le a le manatu e faʻatau atu lona fale Georgia i LG Energy Solutions.

"LG Energy Solutions, i se tusi i le US Senator, o loʻo faʻamoemoe e maua le SKI's Georgia factory.Ua na o le faatosinaina o le filifiliga a le veto a Peresitene Joe Biden."Na faʻasalalau e LG e aunoa ma le tuʻuina atu o pepa faʻatonutonu.O le 5 trillion won investment plan (investment plan) e le o aofia ai le nofoaga, o lona uiga o lona autu autu o le faʻafefeina o pisinisi a tagata tauva.Na taʻua e le SKI i se faʻamatalaga.

I le tali atu ai i le ta'usalaina a le SKI, na te'ena ai e LG Energy, fai mai e leai se fa'amoemoe e fa'alavelave i pisinisi a tagata tauva.“O se faanoanoaga na taʻusalaina e (tagata tauva) a matou tupe teufaafaigaluega.Na faʻalauiloaina lea faʻavae i luga o le faʻatupulaia o le maketi a Amerika.

I le amataga o Mati, na faalauiloa ai e le LG Energy fuafuaga e teu faafaigaluega le sili atu i le US$4.5 piliona (tusa o le RMB 29.5 piliona) i le 2025 e faalautele ai le malosi o le gaosiga o le maa i le Iunaite Setete ma fausia ai ni falegaosimea se lua.

I le taimi nei, ua faatuina e LG Energy se fale gaosi maa i Michigan, ma o loʻo tuʻufaʻatasia le US $ 2.3 piliona (tusa ma le RMB 16.2 piliona i le fesuiaiga o tupe i lena taimi) i Ohio e fausia ai se fale gaosi maa ma le gafatia o le 30GWh.O loʻo faʻamoemoeina i le faaiuga o le 2022. Tuʻu i le gaosiga.

I le taimi lava e tasi, o loʻo mafaufau foʻi le GM e fausia se fale faʻapipiʻi faʻatasi lona lua ma le LG Energy, ma o le faʻatupeina o tupe e mafai ona latalata i le laʻasaga muamua o pisinisi faʻatasi.

A fua i le tulaga o iai nei, o le naunautaiga o LG Energy e faʻaumatia le pisinisi a le SKI i le Iunaite Setete e matua mausali lava, ae o le SKI e le mafai ona toe tetee.O le alu ese mai le Iunaite Setete atonu o se tulaga maualuga tele, ae o loʻo tumau pea le vaʻaia pe o le a alu i Europa poʻo Saina.

I le taimi nei, e faaopoopo atu i le Iunaite Setete, o loʻo fausia foʻi e le SKI fale tetele maa eletise i Saina ma Europa.Faatasi ai ma i latou, o le fale muamua o le maa na fausia e le SKI i Comeroon, Hanikeri ua tuʻuina i le gaosiga, faʻatasi ai ma le fuafuaina o le gaosiga gafatia o le 7.5GWh.

I le 2019 ma le 2021, na faʻasalalau faʻasolosolo ai e le SKI o le a faʻatupeina le USD 859 miliona ma le KRW 1.3 trillion e fausia ai lona lua ma le lona tolu o maa i Hanikeri, faʻatasi ai ma le gafatia o le gaosiga o le 9 GWh ma le 30 GWh, i le faasologa.

I le maketi a Saina, o le fale maa na fausia faʻatasi e le SKI ma le BAIC ua tuʻuina i le gaosiga i Changzhou i le 2019, faʻatasi ai ma le gaosiga o le 7.5 GWh;i le fa'ai'uga o le 2019, na fa'ailoa mai ai e le SKI o le a fa'aagaga le US$1.05 piliona e fau ai se nofoaga e gaosia ai maa eletise i Yancheng, Jiangsu.Ole vaega muamua e fuafua ile 27 GWh.

E le gata i lea, ua faatuina foi e le SKI se pisinisi soofaatasi ma le Yiwei Lithium Energy e fausia ai le 27GWh soft pack power production capacity e faalautele atili ai lona gafatia gaosiga o maa i Saina.

O fuainumera GGII o loʻo faʻaalia ai i le 2020, o le eletise faʻapipiʻi a le SKI i le lalolagi atoa o le 4.34GWh, o se faʻaopoopoga o le 184% i lea tausaga ma lea tausaga, faʻatasi ai ma le maketi o le lalolagi atoa e 3.2%, tulaga lona ono i le lalolagi, ma e masani lava ona tuʻuina atu faʻapipiʻi lagolago i fafo mo OEM. pei o Kia, Hyundai, ma Volkswagen.I le taimi nei, o loʻo faʻapipiʻiina le gafatia a le SKI i Saina e laʻititi lava, ma o loʻo i ai pea i le amataga o le atinaʻe ma le fausiaina.

23


Taimi meli: Apr-02-2021