Ole malosi ole gaosiga ole maa a le EU ole a siitia ile 460GWH ile 2025

Ta'ita'i:

E tusa ai ma le aufaasālalau mai fafo, e oʻo atu i le 2025, o le a faʻatupulaia le malosi o le gaosiga o le maa a Europa mai le 49 GWh i le 2020 i le 460 GWh, o se faʻaopoopoga o le toeitiiti 10 taimi, e lava e faʻafetaui ai le manaʻoga mo le gaosiga faaletausaga o le 8 miliona taʻavale eletise, o le afa o loʻo i ai. i Siamani.Ta'imua Polani, Hanikeri, Nouei, Suetena ma Farani.

 

I le aso 22 o Mati, na faʻaalia ai e le Ofisa o le Tamaoaiga ma Fefaʻatauaʻiga a le Consulate General o le Matagaluega o Pisinisi i Frankfurt e faʻapea o le Iuni a Europa o loʻo faʻamoemoe e toe maua le eleele leiloa i le pisinisi maa.O le Minisita o le Tamaoaiga a Siamani Altmaier, le Minisita o le Tamaoaiga Farani Le Maire ma le Sui Peresetene o le Komisi Europa Sefkovy Qi na lomia se tala faʻasalalau i le Siamani "Business Daily" o loʻo faʻamoemoe le Iuni a Europa e faʻateleina le gaosiga faʻaletausaga o maʻa taʻavale eletise i le sili atu i le 7 miliona taavale eletise. i le 2025, ma faʻamoemoe e faʻateleina le maketi o le lalolagi atoa o maa taʻavale eletise Europa i le 30 i le 2030. %.Ua tele le alualu i luma i le fausiaina o le fale eletise eletise a le EU.O le Europa Battery Union na faʻatūina i le 2017 e faʻaitiitia ai le faʻalagolago i tagata gaosi maa Asia.Altmaier ma Le Maier na faʻalauiloaina foi ni poloketi faʻalauiloa e lua.I lalo o le faʻavae o le poloketi, naʻo Siamani o le a faʻatupeina le 13 piliona piliona, lea e 2.6 piliona piliona o le a maua mai tupe a le setete.

E tusa ai ma se lipoti na lomia i le aso 1 o Mati e le Frankfurter Allgemeine Zeitung i Siamani, e oo atu i le 2025, o le a lava le malosi o le gaosiga o le maa a Europa e faʻafetaui ai le manaʻoga mo le gaosiga faaletausaga o le 8 miliona taavale eletise.

26

E tusa ai ma le lipoti, o le European Transport and Environment Federation (T&E) lata mai suʻesuʻega maketi o loʻo faʻailoa mai ua ulufale atu le alamanuia maʻa a Europa i se vaitau o le tuputupu aʻe vave.O le tausaga nei, o le a lava le gafatia e gaosia ai maa e sapalai ai kamupani taʻavale i totonu o le lotoifale, ma faʻaitiitia ai lona faʻalagolago i kamupani maa Asia.Siamani O le a avea ma totonugalemu Europa o lenei pisinisi autu.

Ua lipotia mai o loʻo fuafua Europa e faʻatūina falegaosi maa tetele e 22, ma o nisi o poloketi ua uma ona amata.O lo'o fa'amoemoe e tusa ma le 100,000 galuega fou o le a maua i le 2030, o se vaega e fa'amalieina ai tupe gau i pisinisi masani afi afi afi.E oʻo atu i le 2025, o le a faʻatupulaia le malosi o le gaosiga o le maa a Europa mai le 49 GWh i le 2020 i le 460 GWh, o se faʻaopoopoga o le toeitiiti 10 taimi, e lava e faʻafetaui ai le manaʻoga mo le gaosiga faaletausaga o le 8 miliona taavale eletise, o le afa o loʻo i Siamani, i luma o Polani. ma Hanikeri, Nouei, Suetena ma Farani.O le saoasaoa o le atinaʻeina o pisinisi maa a Europa o le a sili atu nai lo le uluaʻi faʻamoemoega, ma o le a faʻaauau pea ona tuʻuina atu e le Iuni a Europa ma sui o le atunuʻu le faitau piliona o Euro i tupe lagolago e faʻavavevave ai le saoasaoa o le puʻeina ma atunuu Asia.

I le 2020, na fa'aosoina e le faiga fa'avae fesoasoani a le malo, o le fa'atauga o ta'avale eletise a Siamani na tula'i mai le tulaga, fa'atasi ai ma le fa'atupulaia o fa'atauga i le 260%.O fa'ata'ita'iga fa'a-eletise mama ma fa'apipi'i fa'apipi'i na maua ai le 70% o fa'atauga fou o ta'avale, ma avea ai Siamani ma Numera lona lua i le lalolagi.E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le German Federal Agency for Economics and Export Control (Bafa) ia Ianuari o lenei tausaga, o le aofaʻi o 255,000 taʻavale eletise talosaga fesoasoani na maua i le 2020, sili atu ma le faatoluina le numera i le 2019. Faatasi ai ma i latou, 140,000 e mama. fa'ata'ita'iga eletise, 115,000 o fa'ata'ita'iga fa'apipi'i fa'apipi'i, ma e na'o le 74 o fa'ata'ita'iga suau'u hydrogen.O le fesoasoani na totogi mo le faatauina o taavale na oo atu i le 652 miliona Euro i le tausaga atoa, lea e tusa ma le 7 taimi nai lo le 2019. Talu ai na faaluaina e le malo feterale le aofaiga o fesoasoani mo le faatauina o taavale ia Iulai o le tausaga talu ai, ua tuuina atu ai le 205,000 talosaga fesoasoani i le afa lona lua. o le tausaga, e sili atu i le aofaʻi mai le 2016 i le 2019. I le taimi nei, o tupe fesoasoani o loʻo tuʻufaʻatasia e le malo ma le au gaosi oloa.O le maualuga o le fesoasoani mo faʻataʻitaʻiga eletise mama e 9,000 euros, ma le maualuga o fesoasoani mo faʻataʻitaʻiga hybrid e 6,750 euros.Ole faiga fa'avae o lo'o iai nei ole a fa'alautele ile 2025.

Na taʻua foi e le Battery.com o Ianuari i le tausaga nei, na faʻamaonia ai e le Komisi Europa le 2.9 piliona piliona (3.52 piliona US tala) i le faʻatupeina e lagolago ai suʻesuʻega i vaega autu e fa o le gaosiga o maa a Europa: faʻaogaina o meafaitino mataʻutia, mamanu cell cell, system system. , ma filifili sapalai Toe fa'aaogaina o ma'a.

I le itu tu'ufa'atasi, o feso'ota'iga ma'a fa'asalalau fa'asalalau fa'asalalau mai fafo na maua ai i totonu o lenei lava masina, e tele kamupani ta'avale ma maa ua fa'asalalauina faiga fou i le fausiaina o fale gaosi ma'a eletise i Europa:

I le aso 22 o Mati, na taʻua ai e le taʻitaʻifono o le Volkswagen's Spanish car brand SEAT e faʻapea o loʻo faʻamoemoe le kamupani e fausia se fale faʻapipiʻi faʻapipiʻi i tafatafa o lana fale gaosi Barcelona e lagolago ai lana fuafuaga e amata ona gaosia taʻavale eletise i le 2025.

I le aso 17 o Mati, na fa'ailoa mai ai e le Panasonic a Iapani o le a latou fa'atau atu falegaosi'ese e lua a Europa o lo'o gaosia maa fa'atau i le ofisa Siamani o le pulega o aseta Aurelius Group, ma sui atu i le nofoaga e sili atu le fa'amoemoeina o le ta'avale eletise.O le a maeʻa le fefaʻatauaiga ia Iuni.

I le aso 17 o Mati, o se faʻamatalaga faʻafaigaluegaina i totonu na tuʻuina atu e le BYD's Fordy Battery na faʻaalia ai o le ofisa sauniuni (vaega Europa) o le fale gaosi fou mo Fordy Battery o loʻo sauni nei e fausia le uluai fale gaosi oloa i fafo, lea e nafa ma le gaosiga o le lithium- maa eletise ion., afifiina, teuina ma felauaiga, ma isi.

I le aso 15 o Mati, na faasilasila ai e Volkswagen o loʻo galulue malosi le vaega e faʻamautinoa le tuʻuina atu o maa i tua atu o le 2025. I totonu o Europa lava ia, e faʻamoemoe e oʻo atu i le 2030, o le a fausia e le kamupani le 6 super battery plants ma le aofaʻi o le 240GWh / tausaga.O Thomas Schmal, o se sui o le Volkswagen Group's Technical Management Committee, na ia faaalia o uluai falegaosimea e lua o le fuafuaga o le gaosiga o maa o le a tu i Suetena.Faatasi ai ma i latou, Skellefte (Skellefte), o loʻo galulue faʻatasi ma le Swedish lithium battery developer ma le gaosiga o Northvolt, e taulaʻi i le gaosiga o maʻa maualuga.) O lo'o fa'amoemoe e tu'uina atu le fale fa'apisinisi i le 2023, ma o le a fa'alauteleina le gafatia o le gaosiga mulimuli ane i le 40GWh/tausaga.

I le aso 11 o Mati, na faʻasalalau ai e General Motors (GM) le faʻavaeina o se pisinisi fou faʻatasi ma SolidEnergy Systems.SolidEnergy Systems ose kamupani taamilo a le Massachusetts Institute of Technology (MIT) e taulaʻi i le faʻaleleia atili o le malosi o maa lithium-ion.O kamupani e lua o loʻo fuafua e fausia se fale faʻataʻitaʻi i Woburn, Massachusetts, i le 2023, lea o le a faʻaaogaina e gaosia ai maʻa muamua le gaosiga.

4

I le aso 10 o Mati, na faʻailoa mai ai e le kamupani gaosi lithium lithium a Northvolt ua ia mauaina Cuberg, o se US start-up.O le fa'atauga e fa'amoemoe e maua ai tekinolosi e mafai ona fa'aleleia ai lona ola maa.

I le aso 1 o Mati, na fa'atūina ai le pisinisi fa'atasi a le suau'u fa'asalalau e le Daimler Trucks ma le Volvo Group i le tausaga talu ai.Na maua e le Volvo Group se 50% sea i le Daimler Truck Fuel Cell mo le tusa ma le 600 miliona EUR.Ole pisinisi fa'atasi o le a toe fa'aigoaina ole cellcentric, e taula'i ile atina'eina ma le gaosiga o masini suauu mo ta'avale mamafa, ma e fa'amoemoe e ausia le tele o gaosiga pe a uma le 2025.

Aʻo leʻi oʻo i lenei mea, o kamupani faʻa-lotoifale e pei o le CATL, Honeycomb Energy, ma le AVIC Lithium ua faʻaalia uma o latou faʻamoemoe e fausia laʻau poʻo le faʻalauteleina o le gaosiga o maa eletise i Europa, faatosinaina Enjie, Xingyuan Materials, Xinzhoubang, Tianci Materials, Jiangsu Guotai, Lithium battery mea e pei o Shi Dashenghua, Noord sea, ma Kodali ua faʻateleina le faʻatulagaina o maketi a Europa.

E tusa ai ma le "European Electric Vehicle Market Report" na tuʻuina atu e le Siamani faʻapolofesa taʻavale faʻapolofesa Schmidt Automotive Research, o le aofaʻi o faʻatauga a Saina gaosi taavale pasese eletise i le 18 tele maketi o taavale a Europa i le 2020 o le a oʻo atu i le 23,836, o le vaitaimi tutusa i le 2019. Pe a faʻatusatusa i le faʻaopoopoga o le sili atu i le 13 taimi, o le maketi na oʻo i le 3.3%, o loʻo faʻaalia ai o taavale eletise a Saina o loʻo faʻafeiloaʻi se vaitau o le televave o atinaʻe i le maketi a Europa.

 


Taimi meli: Mati-24-2021