O se au'ili'iliga pu'upu'u o pisinisi maa eletise a Saina ia Me

I fuafuaga lata mai, e tusa ai ma le siakiina o le maa, tauina ma le fuafuaina o taavale, o le a faʻaopoopoina foi nisi o vaalele atamai ma tulaga faʻatekonolosi otometi.O se mea e sili ona manaia o le, faatasi ai ma le faʻaofiina o le fuʻa faʻailoga o le eletise mama, kamupani Europa ma Amerika taʻavale ua tuʻufaʻatasia eseese cockpit ma tekinolosi avetaʻavale tutoʻatasi ma le faʻailoga o le eletise mama, o lona uiga e mafai ona faʻavae i luga o le gafatia atoatoa. i le tele o itu.Fa'amasino le taua o le fa'ata'ita'iga.O le mea moni, o le maa o se vaega sili ona taua, ma e aoga le siakiina ma le aotelega i masina uma.Ou te manaʻo e faʻamalieina mea e aofia ai: faʻaaliga taʻavale, pule faʻapitoa ma tekinolosi faʻaaliga.

Fa'amatalaga: O nisi o mea e mafai ona maua e ala i le failaina ma nisi fa'amatalaga meafaigaluega e mafai ona maua mai le tulaga o le mamanu o meafaigaluega.

1

Ata 1 O le faʻavae e siaki ai le faʻalauiloaina o le taʻavale atoa e mafai ona talepe i lalo ma suʻesuʻeina e poloka faʻapitoa.

 

O le vaega muamua o fale gaosi maa i totonu o Me

Ia Me, o le gaosiga o le manamaae 13.8GWh, ma le gafatia faʻapipiʻi omaae 9.8GWh.Ole eseesega ole 4GWh o loʻo faʻaauau pea ona tausia iinei.Mai le vaaiga i le taimi nei, o le ai ai pea se eseesega i le va o le gafatia faʻapipiʻi i totonu o le atunuʻu ma le mea moni.

2

Ata 2 Le eseesega i le va o le gaosiga o le maa eletise ma le gafatia faʻapipiʻi.

Na tuuina mai e le SNE se tali iinei, o lona uiga, CATL (Tesla Model 3 (fa'atau atu mai Saina i Europa), Peugeot e-2008, Opel Corsa) ma le BYD's i fafo faʻapipiʻiina gafatia.E tusa ai ma faʻamaumauga a le SNE, o lona uiga e lua O le aofaʻi faʻaputuina o le 3.8GWh, o loʻo faʻamatalaina le eseesega o le 14GWh mai Ianuari ia Aperila, ma le 1/3 o loʻo faʻaaogaina i fafo.

Fa'amatalaga: I le lima masina muamua, o le fa'aputuga o ma'a eletise o le 59.5GWh, o le aofa'i fa'apipi'i fa'apipi'i o le 41.4GWh, ma le aofa'i 18.4GWh.O loʻo faʻatatauina o le afa o nei mea o loʻo teuina mo se taimi le tumau i fale teu oloa a kamupani maa ma kamupani taʻavale e faʻafetaui ai le va o manaʻoga i le afa lona lua o le tausaga.

3

Ata 3 Fa'atosinaga-fa'apipi'i ese'esega agava'a ma atunu'u mamao fa'apipi'i gafatia tu'u mai e le SNE.

I le taimi nei, o loʻo i ai se isi mea taua, o le tulaga lea o le lithium iron phosphate:

1. Mai le fa'amatalaga fa'amatalaga, o le gaosiga o leli-ion maae 5.0GWh, e tusa ma le 36.2% o le aofa'i o galuega, fa'aititia e 25.4% mai le masina talu ai;le gaosiga omaa lithium iron phosphatee 8.8GWh, e tusa ma le 63.6% o le aofa'i o galuega faatino, o se si'itaga e 41.6% mai le masina talu ai.Le aofa'i fa'apipi'i gafatia omaa li-ione 5.2GWh, ose siitaga e 1.0% masina i lea masina;le aofa'i fa'apipi'i gafatia omaa lithium iron phosphatee 4.5GWh, o se si'itaga e 40.9% masina i lea masina.

2. Mai le tulaga moni, o le gaosiga o le uʻamea-lithium ua sili atu i le gafatia faʻapipiʻi mo le tele o masina sosoo.I le tasi itu, e atagia mai ai o lenei vaega o le eseesega e tatau ona avea ma malosiaga autu o le auina atu i fafo, ma o le isi mea e ono tupu o le manaʻoga mulimuli ma le faʻaogaina o le uʻamea-lithium o le a matua tele..Ona o le gaosiga o loʻo iai nei a Sanyuan e faʻamautu.

Mai ia Mati ia Me, o le tolu-masina li-ion faʻapipiʻiina manaoga ua faʻamautuina i le 5GWh, ma le faʻapipiʻiina o manaʻoga mou'amea-letiniua vave foi ona faateleina.

A fua i le tulaga o loʻo iai nei, e ono faʻaalia ai o le isi galu o faʻataʻitaʻiga o loʻo i ai nei e mafai ona i ai se faʻasologa o le iron-lithium, pe o le tele o kamupani taʻavale o loʻo fesuiaʻi.O faʻamoemoega faʻamoemoe mo le tuputupu aʻe i le afa lona lua o le tausaga e tatau ona fausia tele i luga o le televave o le faʻateleina o le uʻamea ma le lithium, lea e mafai ona faʻateleina ai le paʻu o tau o taavale ma faʻalauteleina le fua o le manaʻoga.I se faaupuga faigofie, o le faʻaitiitia o tau ma le malosi o taavale pasese e faʻalagolago i le tipi uʻamea-lithium, ma o le faʻateleina o le gaosiga e faʻamaonia ai foi o lenei vaega o le a tuʻuina vave atu i le gaosiga.

4

 

Ata 4 Gaosiga ma fa'apipi'i le gafatia o le iron-lithium ma le li-ion

A fua i isi faʻamatalaga, o le tulitatao manaʻoga mo le iron-lithium i taavale faʻapitoa ma pasi ua tuʻuina atu foi.Mai le vaʻaiga o le faʻaogaina o le eletise i vaega eseese, o le manaʻoga mo le uʻamea-lithium e vave maualuga atu nai lo le tolu yuan.I nai masina na sosoo ai, o le siʻitia i isi vaega na faʻateleina ai foi le manaʻoga mo le uʻamea ma le lithium.

5

Ata 5 Fa'avasegaina o le gafatia fa'apipi'i ile vaitaimi lea.

Mai le tulaga atoa i le 2021, o le fa'aputuga o ma'a fa'atosina mai ia Ianuari ia Me e 29.5GWh, fa'atatau mo le 49.6% o le aofa'i o galuega, o se fa'aputuga fa'aputuga mai lea tausaga i lea tausaga e 153.4%;o le fa'aputuga o galuega amaa lithium iron phosphatee 29.9GWh, e tusa ma le 50.3% o le aofa'i o galuega, o se fa'aputuga fa'aputuga mai lea tausaga i lea tausaga e 360.7%.I le faʻatusatusaina o nei faʻamaumauga e lua, e mafai ona tatou vaʻaia le eseesega o le lotoifale i le taimi nei.I le lima masina muamua, o le aofaʻi faʻapipiʻiina o le li-ionmaae 24.2GWh, e tusa ma le 58.5% o le aofa'i o ta'avale fa'apipi'i, o se si'itaga fa'aopoopo e 151.7% i lea tausaga ma lea tausaga;o le aofaʻi faʻapipiʻi faʻapipiʻiina o maa lithium iron phosphate e 17.1GWh, faʻamauina mo le 41.3% o le aofaʻi o taavale faʻapipiʻi, o se faʻaopoopoga faʻaopoopoga o le 456.6% i lea tausaga ma lea tausaga.I lalo o le taʻitaʻiga a le maketi atoa, o le fofo faʻavae muamua e faʻavae i luga o fesoasoani e le lelei.

6

Ata 6 O le ute o le uluai kopi o loʻo faʻavae pea i luga o fesoasoani o le 1.8 ma le 13,000, ma o le coefficient o le 0.8, 0.9 ma le 1 e matua maualalo lava.

Vaega Lua Fa'atau Ma'a

E pei ona fa'aalia i le ata o lo'o i lalo, ole mana'oga fa'apitonu'u e tusa ma le tasi e sili atu le tolu tama.E matua ofoofogia lava le faanatinati o LG i lenei tulaga e ala i le faʻalagolago i le Model Y.

7

Ata 7 Le tulaga o aigamaafa'atau oloa

O se mea manaia tele lenei, o lona uiga, o le aofaʻi o le Model 3 iron-lithium version e mafai ona faʻatatau mo le 15% o Ningde.

Faʻamatalaga: E tusa ai ma faʻamaumauga a le fale inisiua a Tesla, e faʻatatau e 10,000 iunite ia Me, e tutusa ma le 550MWh.

8

Ole fetaui ole Tesla atonu e itiiti ifo i le 20% i lalo ole tulaga ole malosiaga ole taavale pasese i totonu ole atunuumaakamupani (e le aofia ai oloa auina atu i fafo).O lenei malosiaga faʻatau e matua ofoofogia lava.

9


Taimi meli: Iuni-22-2021