Northvolt, le kamupani muamua lithium i totonu o Europa, maua le fesoasoani a le faletupe e $350 miliona

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, o le European Investment Bank ma le kamupani Suetena Northvolt na sainia se maliega nonogatupe US $ 350 miliona e maua ai le lagolago mo le uluai lithium-ion battery super factory i Europa.

522

Ata mai Northvolt

I le aso 30 o Iulai, taimi o Beijing, e tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau mai fafo, na sainia e le European Investment Bank ma le kamupani Suetena Northvolt se maliega nonogatupe e $ 350 miliona e maua ai le lagolago mo le uluai lithium-ion battery super factory i Europa.

O le faʻatupeina o le a tuʻuina atu e le European Strategic Investment Fund, o le poutu autu lea o le fuafuaga faʻafaigaluega a Europa.I le 2018, na lagolagoina foi e le European Investment Bank le faʻavaeina o se faʻataʻitaʻiga gaosiga laina Northvolt Labs, lea na tuʻuina atu i le gaosiga i le faaiuga o le 2019, ma saunia ai le auala mo le uluai fale gaosi oloa i totonu o Europa.

O lo'o fausia nei le fale gigabit fou a Northvolt i Skellefteé i matu o Suetena, o se nofoaga taua e fa'aputuina mo mea mata'utia ma le la'uina, ma se tala'aga umi o le gaosiga o va'a ma le toe fa'aaogaina.E le gata i lea, o loʻo i ai foi i le itulagi se faʻavae malosi mama mama.Fausiaina o se laau i matu o Suetena o le a fesoasoani ia Northvolt e faʻaaoga le 100% malosiaga faʻafouina i lona gaosiga.

Andrew McDowell, sui peresitene o le Faletupe o Tupe Teufaafaigaluega a Europa, na faailoa mai talu mai le faavaeina o le European Battery Union i le 2018, ua faateleina e le faletupe lana lagolago mo le tau o le tau o le maa e faalauiloa ai le faatuina o le pulega tutoatasi i Europa.

Tekinolosi maa eletise o le ki lea i le faatumauina o le faatauva a Europa ma se lumanaʻi maualalo-carbon.Ole lagolago fa'atupe a le European Investment Bank mo Northvolt e taua tele.O lenei fa'afaigaluegaina o lo'o fa'aalia ai o le filiga tatau a le faletupe i tulaga tau tupe ma tekinolosi e mafai ona fesoasoani ai i pisinisi tumaoti e auai i galuega fa'amoemoeina.

Maroš Efiovich, le Sui Peresetene o le EU o loʻo nafa ma le European Battery Union, fai mai: O le European Investment Bank ma le European Commission o ni paaga faʻapitoa a le EU Battery Union.Latou te galulue vavalalata ma le alamanuia maa ma sui o le setete ina ia mafai ai e Europa ona agai i totonu o lenei vaega taua.Maua le ta'ita'iga i le lalolagi atoa.

Northvolt o se tasi o kamupani taʻutaʻua i Europa.O lo'o fuafua le kamupani e fau le ma'a lithium-ion muamua a Europa Gigafactory fa'atasi ai ma le la'ititi o le carbon emissions.E ala i le lagolagoina o lenei poloketi faʻaonaponei, ua faʻavaeina ai foi e le EU lana lava sini e faʻaleleia atili ai le maufetuunaʻi o Europa ma le faʻavae tutoʻatasi i pisinisi autu ma tekinolosi.

Northvolt Ett o le a avea ma nofoaga autu o gaosiga a Northvolt, e nafa ma le saunia o mea faigaluega, faʻapipiʻi maa, toe faʻaaogaina ma isi mea fesoasoani.A maeʻa le faʻagaioiga atoa, Northvolt Ett o le a muamua gaosia le 16 GWh o le malosi o le maa i le tausaga, ma o le a faʻalauteleina i le 40 GWh i le taimi mulimuli ane.O maa a Northvolt ua mamanuina mo taʻavale, faʻapipiʻi laina, fale gaosi oloa ma faʻaoga feaveaʻi.

Peter Karlsson, faʻavae ma Pule Sili o Northvolt, fai mai: "O le European Investment Bank na faia se sao taua i le faʻatinoina o lenei poloketi mai le amataga.Northvolt e faʻafetai mo le lagolago a le faletupe ma le Iuni a Europa.E manaʻomia e Europa le fausiaina o ana lava faʻatasi ma le tele-tele o le gaosiga o maa faʻatau oloa, o le European Investment Bank ua faʻavaeina se faavae mautu mo lenei faiga.


Taimi meli: Aukuso-04-2020