O malosiaga fou o le fausiaina o taavale e alu i le sami, o Europa le isi konetineta fou?

1

I le vaitau o folauga, na amata ai e Europa se suiga o pisinisi ma pulea le lalolagi.I le vaitau fou, o le suiga o le eletise eletise atonu e afua mai i Saina.

"O faʻatonuga a kamupani taʻavale masani i le maketi fou malosi a Europa ua tuʻuina atu i le faaiuga o le tausaga.O le vasa lanumoana lea mo kamupani ta’avale a le atunu’u.”o le tala lea a Fu Qiang, o le na faavaeina ma le peresitene o AIWAYS.

I le aso 23 o Setema, o le vaega lona lua o le 200 European U5s na auina atu i fafo i le Iuni a Europa e AIWAYS na taʻavale aloaʻia mai le laina faʻapotopotoga ma lafo atu i Europa, amata ai se faʻasalalauga tele i le maketi a Europa.AIWAYS U5 na fa'alauiloa aloa'ia i Stuttgart ia Mati o le tausaga nei, ma ua fa'amatalaina e le aufaipisinisi e fa'aalia ai le naunautaiga o AIWAYs e ulufale atu i maketi i fafo.E le gata i lea, o le vaega muamua o le 500 Europa U5s faʻapitoa na auina atu i Corsica, Farani ia Me o lenei tausaga mo auaunaga lisi femalagaaʻi i le lotoifale.

2

Aichi U5 Fa'atau Atu Sauniga i le Iuni a Europa / Ata Punaoa Aichi Auto

Naʻo le tasi le aso mulimuli ane, na faʻaalia ai foi e Xiaopeng Motors o le vaega muamua o poloaiga na maua i le maketi a Europa na faʻasalalau aloaia mo le auina atu i fafo.Ole aofa'i ole 100 Xiaopeng G3i ole a muamua fa'atau atu ile Nouei.E tusa ai ma lipoti, o taavale fou uma o lenei vaega ua uma ona tusi ma ua faamoemoe e taula aloaia ma kilivaina ia Novema.

4

Xiaopeng Motors Sauniga Fa'atau Atu i Europa/Ata Fa'aaitalafu Xiaopeng

Ia Aukuso o lenei tausaga, na faasilasila ai foi e Weilai o le a ulufale atu i le maketi a Europa i le amataga o le afa lona lua o le 2021. Na taʻua e Li Bin, o le na faavaeina ma le taʻitaʻifono o Weilai, "Matou te faʻamoemoe e ulufale atu i nisi o atunuʻu e faʻafeiloaʻi taavale eletise i le afa lona lua o le tausaga a sau.”I le Chengdu Auto Show i lenei tausaga, na faamanino ai e Li Bin i se faatalanoaga o le itu i fafo o le "Europa ma le Iunaite Setete."

O le au fou o le gaosiga o taavale ua liliu uma atu o latou mafaufau i le maketi a Europa, o lona uiga o atunuu Europa e pei ona fai mai Li Bin, "atunuu e sili atu le faʻafeiloaʻi o taavale eletise"?

Taofi le faiga

Ua avea Europa ma maketi taua i le lalolagi mo taavale fou malosi.

E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e ev-volumes, i le afa muamua o lenei tausaga, e ui lava i le aʻafiaga o faʻamaʻi i luga o le maketi o taavale a le lalolagi, o le faʻaputuina o faʻatauga o taavale malosi fou i Europa na oʻo atu i le 414,000, o le faʻatupulaia o le 57 tausaga. %, ma o le aotelega o maketi ta'avale a Europa na pa'ū i le 37% i lea tausaga ma lea tausaga;a'o Saina New malosi fa'atau taavale e 385,000 iunite, i lalo 42% i lea tausaga ma lea tausaga, ma le maketi o taavale a Saina atoa na pa'ū i le 20%.

5

Fa'ata'otoga / Yiou Automotive Su'esu'e Jia Guochen

E mafai e Europa ona faʻafefe le tulaga, faʻafetai i lana "maualuga" faiga faʻavae fou faʻamalosi taavale.E tusa ai ma faʻamatalaga mai le Guosheng Securities Research Institute, e oʻo mai ia Fepuari 2020, 24 o le 28 EU atunuu na faʻalauiloaina faiga faʻaosofia mo taavale malosi fou.Faatasi ai ma i latou, 12 atunuu ua faʻaaogaina se faiga faʻavae lua faʻamalosi o fesoasoani ma faʻamalosia lafoga, aʻo isi atunuʻu ua tuʻuina atu lafoga.O atunuu tetele e fesoasoani i le 5000-6000 Euro, lea e malosi atu nai lo Saina.

E le gata i lea, e amata mai ia Iuni ma Iulai i le tausaga nei, e ono atunuu Europa na latou faʻalauiloaina faʻamalosiaga faʻafouina lanu meamata e faʻalauiloa ai le faʻatau atu o taavale malosi fou.Ma o le Pule Sili o le Peugeot Citroen (PSA) o Carlos Tavares na tagi i se tasi taimi i se fonotaga, "A aveese e le maketi tupe fesoasoani, o le a paʻu le manaʻoga mo taavale eletise."

Ua talitonu le Yiou Automobile o le maketi fou o taavale afi a Saina ua pasia se vaitau o le "taufetuli i luma" tuputupu aʻe ma ua faasolosolo malie ona ulufale atu i se vaitaimi o suiga sologa lelei.O le maketi a Europa ua ulufale atu i se vaitau o le televave o le tuputupu aʻe i lalo o faiga faʻavae.O le mea lea, ua vave ona faaosofia manaoga o le aofia.Ae ui i lea, o taavale malosi fou e manaʻo e maua se tulaga i le maketi a Europa, ma e umi se auala e alu ai.

O le malosi malosi o loʻo faʻaalia e le maketi a Europa ua mafua ai foi ona naunau kamupani taʻavale fou eseese e taumafai.

O le “Mai” e pei o se ao

I le Frankfurt Auto Show ia Setema 2019, Matthias, Peresitene o CATL Europe, fai mai, "O autu e tolu o le IAA Auto Show i lenei tausaga o le eletise, eletise, ma le eletise.O loʻo talanoa le alamanuia atoa e uiga i mea uma mai taʻavale afi afi i totonu i taavale eletise.Ae mo le suiga o taavale, ua oʻo atu le CATL i faiga faʻapaʻaga loloto ma le tele o kamupani taʻavale a Europa.

Ia Me 2019, na faalauiloa ai e Daimler le fuafuaga "Ambition 2039" (Ambition 2039), e manaʻomia ai taʻavale faʻapipiʻi faʻapipiʻi poʻo taʻavale eletise mama e sili atu i le 50% o ana faʻatauga atoa i le 2030. I le 20 tausaga mai le 2019-2039, o se tolauapiga oloa e ausia "carbon neutrality" o le a fausia.Fai mai le au pulega a Daimler: "I le avea ai o se kamupani na faavaeina e inisinia, matou te talitonu o tekinolosi fou e mafai foi ona fesoasoani ia i matou e fausia se lumanaʻi lelei, o lona uiga, femalagaaʻi gafataulimaina ma le siosiomaga."

I le masina o Mati o lenei tausaga, na faʻasalalau ai e Volkswagen le faʻalauiloaina muamua o le tele o le lalolagi atoa ID.4.Ua lipotia mai o le a faalauiloa e Volkswagen 8 taavale malosi fou e aofia ai Volkswagen ID.3, Porsche Taycan, Golf EV, ma isi lalolagi i lenei tausaga.

I le faʻaopoopoga i kamupani taʻavale a Europa i le lotoifale o loʻo unaʻia le suiga o le eletise, na faʻasalalau foi e Tesla CEO Elon Musk i le laumua Siamani o Berlin ia Novema o le tausaga talu ai o Tesla's Berlin Super Factory o le a tu i Berlin-Brandenburg.Itulagi, ma i le amataga o le tausaga na setiina ai se "sini laiti" mo le uluai fale gaosi oloa a Europa: o se gaosiga faaletausaga o le 500,000 taavale.O loʻo lipotia mai o le a gaosia e le fale Berlin le Faʻataʻitaʻiga 3 ma le Faʻataʻitaʻiga Y, ma o le a faʻalauiloaina mulimuli ane le tele o faʻataʻitaʻiga i le lumanaʻi.

6

Fa'ata'otoga / Yiou Automotive Su'esu'e Jia Guochen

I le taimi nei, o le faʻatauga o le Tesla Model 3 o loʻo i ai se taʻitaʻiga manino i le lalolagi fou o taavale afi, toetoe lava 100,000 sili atu nai lo le Renault Zoe lona lua (Renault Zoe).I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le faʻamaeʻaina ma le faʻatonuina o le Berlin Super Factory, o le faʻatupulaia o faʻatauga a Tesla i le maketi a Europa e tatau ona "faʻavave."

O fea le lelei o kamupani taavale a Saina?O le suiga o le eletise e masani lava ona muamua atu i kamupani taʻavale a Europa.

A'o fai ma vaisu a Europa i le paiotiso, o le tele o kamupani ta'avale a Saina o lo'o fai ma sui o Geely ua mae'a ona fa'alauiloa ni fa'ata'ita'iga fou o le malosi, ae o le BYD, BAIC New Energy, Chery ma isi kamupani na teu fa'afaigaluega muamua i le malosi fou, ma o lo'o i Saina New Energy O vaega eseese o maketi. nofoia se nofoaga.O le tele o vaega fou o le gaosiga o taʻavale e taʻitaʻia e Weilai, Xiaopeng, ma Weimar na faʻatūina i le 2014-2015, ma ua latou ausia foi le tuʻuina atu o taavale fou.

7

Fa'ata'otoga / Yiou Automotive Su'esu'e Jia Guochen

Ae i tulaga o taavale e auina atu i fafo, o kamupani taavale a Saina ua fai si tua.I le 2019, o le aofaʻi o oloa auina atu i fafo o kamupani taʻavale a Saina TOP10 e 867,000, e tusa ma le 84.6% o le aofaʻi o oloa faʻatau atu.O le maketi o oloa auina atu i fafo sa umia mau e le tele o kamupani taʻutaʻua taʻutaʻua;O oloa auina atu i fafo a Saina na maua ai le 4% o le aofaʻi o gaosiga, ma le 2018 I le 2015, Siamani, Korea i Saute, ma Iapani e tusa ma le 78%, 61% ma le 48%.E tele lava le va o Saina.

Na ta‘ua e Li Bin i se tasi taimi e uiga i kamupani taavale a Saina o loo agai atu i fafo, “O le tele o kamupani taavale a Saina ua faia galuega lelei i fafo i tausaga ua mavae, ae e lei oo lava i Europa ma Amerika, ae o loo i ai pea i nisi o maketi ma itulagi e le masani ai. .”

E talitonu le Yiou Automobile i Europa e o atu ai "matai" i fafo, o kamupani taavale a Saina e iai ni tulaga lelei muamua i le matua o le filifili fou o le alamanuia malosi.Ae ui i lea, e ui lava o le maketi a Europa "faʻafeiloaʻi taʻavale eletise", o le siosiomaga e matuaʻi tauva ma e le "faauo."O kamupani taavale a Saina e mananao e maua se vaega faapitoa i le maketi a Europa, ma le malosi malosi o oloa, faʻatulagaina saʻo faʻataʻitaʻiga, ma faʻatauga talafeagai.E leai se mea.

"Globalization" o se mataupu taua e tatau ona feagai uma kamupani taavale a Saina.I le avea ai ma tagata gaosi taavale fou, Ai Chi, Xiaopeng, ma le NIO o loʻo suʻesuʻeina foi le "auala i le sami".Ae afai e manaʻo faʻailoga fou e maua le faʻaaloalogia o tagata faʻatau Europa, e manaʻomia foʻi e le malosi fou ona galulue malosi.

I le feagai ai ma manaoga eseese o tagata faatau Europa, pe afai e mafai e kamupani taavale a Saina ona malamalama i le "vaitaimi fou o le malosi" a kamupani taavale a Europa i le lotoifale ma taulamua i le fatuina o oloa "malosi", e fausia ai se tulaga eseʻese, o le maketi i le lumanaʻi e mafai lava ona maua. faamoemoeina.

——Faamatalaga tala fou China Battery Network


Taimi meli: Oke-10-2020